language:

Artikelen

3D geprinte modellen. Zien er gaaf uit, maar wat kan ik er als chirurg mee? En welke meerwaarden biedt het gebruik mij eigenlijk?

Publicatie datum: 2021-01-28



3D printen voor medische toepassingen is onmogelijk zonder Technisch Geneeskundige

Publicatie datum: 2021-01-23



Medisch 3D-printen is een opkomend technologisch gebied. Als medisch specialist lees of hoor je steeds vaker dat 3D geprinte modellen 'de toekomst' zijn. Maar wat hebben de 3D geprinte modellen nu eigenlijk werkelijk voor meerwaarde voor mij als medische specialist?

Lees meer
Medisch 3D-printen is een opkomend technologisch gebied dat een absolute meerwaarde kan hebben bij het voorbereiden van een complexe operatie, maar ook zeker bij het opleiden van medisch specialisten, nurse practitioner en verpleegkundigen. Door het gebruik van de 3D modellen kunnen patiënt-specifieke anatomische kenmerken inzichtelijk gemaakt worden.

Lees meer

3D printen van een (elastisch) hart moet standaard in elk ziekenhuis (van de toekomst)

Publicatie datum: 2020-12-29



Foutloos opereren bij patiënten met een aneurysma.


Pbulicatie datum: 2020-12-11



In the past, an anatomical model on a stand was quite normal and it is probably still on many desks in the doctors' room, or at home in the study room. It is extremely useful that parts can be taken away in order to allow inspection of deeper structures. These antatomical models however, are general models and for that reason do not provide insight into patient-specific cases.

Lees meer
Een aorta-aneurysma (AA) is een pathologische verwijding van de aorta. In westerse landen komt deze aandoening voornamelijk voor in de buik (abdominaal aortaaneurysma: AAA). Tijdens het verloop van de ziekte kunnen aneurysma‘s groeien en uiteindelijk zelfs scheuren. De meeste AA-patiënten hebben geen symptomen, waardoor ze niet weten dat ze een aneurysma hebben. Het plotseling scheuren van aneurysma‘s kan leiden tot ernstige inwendige bloedingen.


Lees meer
Neem contact met ons op
 

Contact Us

contact@3DMedicalLab.com

3D Medical Lab is onderdeel van :
Technical Medicine Solutions B.V.
Oudegracht 275C
3511NN Utrecht

Volg ons ook op

©2021 KvK-nr: 73035114 BTW-nr: NL859328855B01 IBAN-bankrek.: NL24INGB0008665180